Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AZ ÉPÍTÉSBIOLÓGIAI STRESSZRŐL

A LEGFONTOSABB ÉPÍTÉSBIOLÓGIAI ÁRTALMAK KÖZÖTT A D2 PONTBAN MEGJELÖLT CSOPORTHOZ TARTOZNAK A KÜLÖNFÉLE ELEMI, MIKROSZÁLAS ÉS ÁSVÁNYI SZÁLAS ANYAGOK KELTETT ÁRTALMAK, BELEÉRTVE AZ AZBESZT ÁRTALMAKAT IS.
A LEGFONTOSABB ÁRTALMAK (D1-D7) HATÁSUKAT EGYSZERRE TÖBBFÉLEKÉPPEN IS KIFEJTIK. ELSŐ CSAPÁS TEHÁT A DIREKT ÁRTALMI MECHANIZMUS. A KÜLÖNFÉLE ÁRTALMAK DIREKT, AZAZ KÖZVETLEN HATÁSA ABBAN NYILVÁNUL MEG, HOGY AZ ÁRTALMAS ANYAG VAGY HATÁS A MAGA KÖZVETLEN FIZIKAI VAGY KÉMIAI, AZ EMBERI SZERVEZETRE HATÓ FOLYAMATAIVAL FIZIKAI VAGY VEGYI BEHATÁSOK RÉVÉN OKOZ VÁLTOZÁSOKAT, PATOGÉN VÁLTOZÁSOKAT AZ EMBERI SZERVEZET RENDSZERÉBEN.

UGYANEZEKNEK A LEGFONTOSABB ÁRTALMAKNAK A CSOPORTJA AZONBAN EGY MÁSIK ÁRTALMI MECHANIZMUSON KERESZTÜL IS KÉPES KIVÁLTANI ÁRTÓ HATÁSÁT. AZ IDŐBEN RENDSZERESEN, NAGY SZÁMBAN ISMÉTLŐDŐ INGEREK UGYANIS STRESSZORKÉNT HATNAK. A SELYE JÁNOS ÁLTAL MEGALKOTOTT STRESSZ ELMÉLETHEZ SZOROSAN CSATLAKOZVA EL LEHET MONDANI, HOGY AZ ÉPÍTÉSBIOLÓGIAI ÁRTALMAK FOLYAMATOSAN FENNÁLLÓ, VAGY ISMÉTLŐDŐ INGEREI AZ EMBERI SZERVEZETBEN EGY OLYAN DISTRESSZT OKOZNAK, AMI AZTÁN MÁSODLAGOS MEGBETEGEDÉSEKHEZ VEZETHET, AZOK KIVÁLTÓ OKAIVÁ LÉPNEK ELŐ.

NÉZZÜNK EGY PÉLDÁT!

AZ EMBERI ÉS A FEJLETTEBB EMLŐS ÁLLATOK SZERVEZETÉBEN A FÖLDI GAMMA HÁTTÉRSUGÁRZÁS - IONIZÁLÓ SUGÁRZÁSOK HATÁSÁRA - NAPONTA ÁTLAGOSAN MINTEGY 70.000.000 AZAZ HETVENMILLIÓ DNS TÖRÉS KÖVETKEZIK BE. EGÉSZSÉGES IMMUNRENDSZER ESETÉBEN EZ MÉG NEM JELENT PROBLÉMÁT, UGYANIS A JÓL MŰKÖDŐ RENDSZER EZEKET A TÖRÉSEKET HETVENMILLIÓSZOR KÉPES KIJAVÍTANI.
AMENNYIBEN AZONBAN AZ IMMUNRENDSZER BÁRMILYEN OKBÓL NEM TELJES ÉRTÉKŰ, AKKOR EBBEN A SZÁMBAN NEM FOG LÉTREJÖNNI A DNS HELYREÁLLÍTÁS, IMMUN-DEFICIT ALAKUL KI. A RENDSZER ÉRZÉKELI, HOGY A HELYREÁLLÍTÁS SIKERTELEN VOLT ÉS KIADJA A PARANCSOT A SÉRÜLT DNS-EL RENDELKEZŐ SEJT ELPUSZTÍTÁSÁRA. EZ AZ APOPTÓZIS, VAGY MÁS NÉVEN PROGRAMOZOTT SEJTHALÁL.

A PROBLÉMA AKKOR KEZD IGAZÁN KIFEJLŐDNI, HA APOPTÓZIS VEZÉRLÉSE, VÉGREHAJTÁSA IS MEGHIÚSUL, MERT A TOVÁBBI GAMMA FOTON BECSAPÓDÁSOK TOVÁBBI RENDSZER ELEMEKET RONCSOLTAK IONIZÁLÓ HATÁSUKKAL. AZ ALACSONY DÓZISOK ESETÉBEN IS FENNÁLLHAT ENNEK AZ ELVI LEHETŐSÉGE, HA AZ EXPOZÍCIÓ TARTÓSAN, FOLYAMATOSAN FENNÁLL, PL. A SUGÁRZÓ SALAKFELTÖLTÉSEK, VAGY MÁS BEÉPÍTETT SUGÁRZÓ ÉPÍTŐANYAGOK ESETÉBEN.

A MÁSIK MŰKÖDÉSI KÖRE AZ ÁRTALMAKNAK AKKOR LÉP BE, HA A SZERVEZET VEZÉRLŐ RENDSZERE A SOROZATOS KIJAVÍTÁSI SIKERTELENSÉGET TARTÓSAN ÉSZLELI, EKKOR UGYANIS EZEK AZ INGEREK STRESSZORKÉNT HATVA MEGVALÓSÍTHATJÁK ÉS GYAKRAN MEG IS VALÓSÍTJÁK A DISTRTESSZT.
A TARTÓS DISTRESSZ ESETÉBEN VISZONT MÁR TUDJUK, HOGY PATOGÉN FOLYAMATOK INDULHATNAK, LEHET EZ KIVÁLTÓ OKA A KÜLÖNFÉLE ROSSZINDULATÚ TUMOROK KIALAKULÁSÁNAK, KÜLÖNÖSEN AKKOR, HA A DIREKT ÁRTALMI MECHANIZMUSSAL EGYSZERRE,EGY IDŐBEN ZAJLIK.

 

 
 

 

Utolsó kép


Elérhetőség

CROSS ÉPÍTÉSBIOLÓGIAI INTÉZET

BUDAPEST - ÚJBUDA

06 - 1 3710071, +36203996500

expertus110@gmail.com


Archívum

Naptár
<< Január / 2023 >>


Statisztika

Most: 2
Összes: 92082
30 nap: 1640
24 óra: 56