Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MÉRICSKÉLÜNK, MÉRICSKÉLÜNK?

Az utóbbi időben több helyről is hallottam, sőt láttam a neten, hogy növekvő népszerűségnek örvend  a sugárzásmérés a vállalkozási oldalon is. Ezzel nem is lenne semmi baj, hiszen szabad országban élünk, a vállalkozás is szabad. A problémát inkább az olyanok jelentik, akik mindenfajta szakmai ismeret nélkül teszik ezt. Nem elég ugyanis megvenni a műszert, hanem tudni kellene azt használni, valamint a mért adatokat értelmezni, dózismérleget készíteni, érdemi következtetéseket levonni. Hogyan várhatunk használható eredményt azoktól, akik nem ismerik a legfontosabb mérési technikákat, módszereket.

Hogyan is tudná megtenni mindezt az az illető, aki még a honlapján saját maga által, maga ellen írásban vallomást téve, nem tudja megkülönböztetni a kohósalakot a kazánsalaktól, rendre összekeveri ezeket, mint a dilettáns újságírók, alapvető ismerettel sem rendelkezik ezek legfontosabb jellemzőiről, valamint arról, hogy hol, mikor és milyen formában használták fel ezeket a lakóépületekben. Ezek az emberek nem építészmérnökök, így a védekezésről, a lehetséges építéstechnológiai megoldásokról sincsenek alapvető ismereteik sem.

Szabad országban tehát mindenki eldöntheti, hogy a saját lakásában a saját kockázatára kóklerekkel végezteti a mérést, vagy inkább tapasztalattal, nemkülönben legalább alapvető tudással, sugárvédelmi szakképesítéssel rendelkező szakemberrel, vagy kutatóval.

 

 
 

 

Utolsó kép


Elérhetőség

CROSS ÉPÍTÉSBIOLÓGIAI INTÉZET

BUDAPEST - ÚJBUDA

06 - 1 3710071, +36203996500

expertus110@gmail.com


Archívum

Naptár
<< Január / 2023 >>


Statisztika

Most: 2
Összes: 92082
30 nap: 1640
24 óra: 56